Najszybszy obiad ever

Kto z nas w tygodniu ma czas na długie stanie przy garach? Prawdopodobnie nikt, ale przecież chcemy zjeść smacznie, zdrowo i… szybko. To może wydawać się niemożliwe, ale Włosi są niezawodni, mają rozwiązanie na taki problem: makaron i sos to zawsze doskonałe połączenie!


Makaron z sosem pomidorowym


Bardzo proste danie, które można przyrządzić w wersji bardzo szybkie. Należy: posiekać 2 ząbki czosnku i podsmażyć na wysokiej jakości oliwie. Wedle uznania wcześniej można podsmażyć cebulę, a do niej dodać czosnek. Wszystko należy przyprawić bazylią, oreagano, pieprzem i solą. Następnie polecamy sięgnąć po jedną z pysznych włoskich passat:

Cirio Versace


Ortolina


lub Pomi


i podsmażyć wszystko razem. Można dodać odrobinę cukru, dosypać świeżych ziół i na koniec ponownie dosmakować solą i pieprzem. Gotowe danie warto oprószyć startym serem.
TADAM!- oto prosty i szybki przepis na makaron z sosem pomidorowym. Jest naprawdę smaczny, a jego wielką zaletą jest to, że nie można go zepsuć. Wysoka jakość użytych produktów gwarantuje sukces!


Pesto z bazylii


Połączenie makaronu i bazylii również jest doskonałe. Proponujemy banalnie prosty przepis, który jednak zaskoczy wszystkich wyrafinowanym smakiem. Gotujesz makaron. To istotne, jaki makaron wybierzesz. Do pesto idealnie nadadzą się rurki od Rummo



Ze względu na unikalny i powolny sposób przetwarzania oraz wysoką jakość użytej pszenicy, makaron pozostaje, nawet przy długim gotowaniu, al dente. Dzięki chropowatej strukturze (Trafilata al Bronzo) idealnie łączy się z sosami, oliwą czy składnikami sałatek. Do ugotowanego makaronu dodajesz Pesto alla Genovese - smak i zapach liści bazylii łączą się w nim z domowym aromatem serów Grana Padano i Pecorino Romano. To pesto z bazylii jest “must have” każdej kuchni!


Tak oto, w zaledwie 15 minut, masz gotowe wytworne danie.

Smacznego!

Pesto + makaron - zgrany duet
Previous

Pesto + makaron - zgrany duet

Leave review
Makaron można jeść na wiele sposób, ale jeśli potr...
Read More
Makaron boloński czy sycylijski?
Next

Makaron boloński czy sycylijski?

Leave review
300 rodzajów makaronu, daje niezliczone możliwości...
Read More
Dania włoskie, pomysł na makaron

Prawdziwie włoskie dania

Leave review
Kuchnia włoska swoją popularność zawdzięcza głównie szybkości i prostocie p...
Read More
Oliwa z oliwek właściwości, Włoskie oliwy

Mamma mia, oliwa!

Leave review
Oliwa z oliwek ma mnóstwo doskonałych właściwości, które czynią ją doskonał...
Read More
Sklep z kawą, Kawa do ekspresu

Jak trafiliśmy na L'Oscuro?

Leave review
Podczas jednej z naszych wycieczek do Toskanii pojechaliśmy do Sinalunga. T...
Read More
Makaron, spaghetti

Zróbmy sobie dwie kluseczki

Leave review
Gdy Włoch zaprasza Włocha na małą pogaduszki nie powie “wpadnij na kawę” - ...
Read More
Oliwa z oliwek extra virgin, Makaron włoski

Królowa jest tylko jedna

Leave review
Najlepszą dostępną na rynku oliwą jest ta opisana jako “extra vergine”. Kup...
Read More
Oliwa extra virgin, makaron włoski

Oliwa extra vergine

Leave review
Zastanawiasz się jaką oliwę wybrać? Oczywiście postaw na oliwę extra vergin...
Read More
Prosto z Włoch, rodzaje makaronu

Makaronu smak to włoski znak

Leave review
Kto raz był we Włoszech, ten na pewno zakochał się w tym kraju. My zakochal...
Read More
Makaron z sosem pomidorowym, pesto z bazylii

Najszybszy obiad ever

Leave review
Kto z nas w tygodniu ma czas na długie stanie przy garach? Prawdopodobnie n...
Read More
Jak ugotować makaron

Jak ugotować makaron

Leave review
Makaron - niby takie proste danie, a jak często zdarzyło się Tobie je zepsu...
Read More